Kabeljauwhaas met proseccosaus en pancettaboontjes
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snipper het sjalotje ragfijn. Kook in een steelpan de prosecco met het sjalotje tot 25 ml in. Zeef de prosecco en schenk terug in de pan.
- Schenk de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Kook de roomsaus tot de gewenste dikte in. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus op laag vuur warm.
- Bereid de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancettablokjes in 4 minuten knapperig uit. Schep de haricots verts erdoor en bak ze in 5-6 minuten beetgaar.
- Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de kabeljauwhaas met zout en peper. Bak de vis in 2-3 minuten per kant bruin en net gaar. Hak de peterselie fijn.
- Leg de stukken vis op 4 borden. Schep er de saus over en schep de pancettaboontjes ernaast. Bestrooi met de peterselie en serveer met de aardappelkroketjes.
Voor de visliefhebber: malse kabeljauwhaas met chique proseccosaus, knapperige haricots verts en mini-aardappelkroketjes.
Iemand anders blij maken met dit gerecht?
Verpak de kabeljauwhaas in de saus, de pancettaboontjes en de ongebakken kroketjes apart. Verwarm de kabeljauwhaas in de saus op laag vuur, verwarm de boontjes in een koekenpan en bak de kroketjes in de oven of airfryer.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 750 kcal
- 44 g vet waarvan 19 g verzadigd
- 47 g koolhydraten
- 34 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen